«

»

apr 25

Samenwerking Cybersoek – Stichting Aan de Knoppen

Door de coronacrisis communiceren we allemaal vooral digitaal met elkaar. Juist de kwetsbare minima zonder computer dreigen daardoor nu in een isolement te raken. De gemeente Amsterdam wil dit voorkomen door hen een laptop (met eventueel internet) te schenken. Maar juist deze doelgroep heeft weinig of geen ervaring met computers. Deze mensen hebben dus wat hulp nodig. Denk aan het downloaden en gebruiken van een programma als Skype of Facetime om te communiceren met vrienden en familie.

Cybersoek is een organisatie die, net als wij, mensen op locaties in Amsterdam helpt om hun digitale vaardigheden te versterken. En net als wij is ook Cybersoek door de coronacrisis niet in staat om mensen op locatie te helpen. Op dit moment werkt Cybersoek samen met de gemeente en hebben zij de distributie van de laptops op zich genomen. Daarbij organiseert Cybersoek ook hulp op afstand (telefonisch) voor de mensen die een laptop hebben gekregen.

Dit is echt een geweldig initiatief, zowel van de gemeente Amsterdam als van Cybersoek. En het maakt ons blij dat we hieraan een bijdrage mogen leveren: inmiddels doen er al vier vrijwilligers van Aan de Knoppen mee om deelnemers te helpen.

Tot zover. Blijf gezond en help elkaar waar mogelijk.